lauantai 16. helmikuuta 2019

Taru sormusten herrasta - Sormuksen ritarit

Vihdoin ja viimein tartuin tähän kirjasarjaan. Pienenä teemana ajattelin tänä vuonna lukea hieman fantasiakirjoja tai ainakin yrittää. Aiemmin olen yrittänyt, mutta ei silloin tuntunut olevan minun juttu. Tosin siitä on jo monia vuosia. Nyt olen varmaan kypsynyt tarpeeksi.

Päätin aloittaa tällä klassikkokirjalla, joka on jaettu kolmeen eri kirjaan Tähän liittyy myös sellainen tarina, että lupasin itselleni joskus etten katso Peter Jacksonin ohjaamia leffoja. Ennen kuin olen kirjat lukenut. No hieman on siitä leffojen ilmestymisestäkin ehtinyt vierähtämään.

Ensimmäinen osuus on luettu ja pidin kyllä kovasti tarinasta. Lukemisesta teki vielä hyvin jännittävää se, että on onnistunut pysymään niin erossa koko teemasta ettei mitään ennakkokäsityksiä ole. Hauskana juttuna on myös monet black metal viitteet joita kirjasta löysin mm. eri bändien ja albumien nimiä.


2 kommenttia:

  1. Olen joskus lukenut Taru sormusten herrasta ja sitä edeltävän kirjan Hobitti eli sinne ja takaisin -kirjat pojilleni ääneen. Kaikki tykkäsimme noista kirjoista. Mutta tuo oli uutta, että kirjasta löytyy black metal viitteitä. Olisi hauskaa, jos kertoisit tästä puolesta vähän lisää...

    VastaaPoista
  2. Bändin nimistä ainakin Gorgoroth ja Nazgul tuli bongattua. Samoin Burzum on örkkikieltä. Albumin nimistä Midas morgul tullut bongattua. Myös erilaisia taiteilijanimi teoksesta on otettu mm. Grishnack. Luulen et viitteitä on paljonkin, kun sopivasti pimeyttä on.

    VastaaPoista